Veel bedrijven hebben geen tijd voor beoordelingsgesprek

In een interview met XpertHR gaat Ferry in op het huidige beoordelingssysteem, de rol voor HR en het onderzoek wat Kenniscentrum ICOON doet naar innovatief personeelsbeleid:

’Ik doe sinds 2015 onderzoek naar innovatief personeelsbeleid. De ontnuchterende uitkomst is dat het vaak al ‘innovatief’ wordt gevonden als er een personeelsbeleid is. Dat geldt vooral voor kleine en middelgrote organisaties. Daar is weinig behoefte, of geen mogelijkheid om een formeel beleid te voeren. Leidinggevenden houden in de gaten of hun mensen een goede bijdrage blijven leveren, maar ze voeren geen beoordelingsgesprekken. Dat gaat prima.
Het lijkt me wel een goed idee als mkb’ers meer over de toekomst nadenken. Alleen is het beoordelingsgesprek daar niet het aangewezen middel voor. Gesprekken met andere mkb’ers, het aangaan van samenwerking veel meer. Met mijn team ben ik aan het onderzoeken hoe we kleine organisaties met HR-instrumenten kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld vanuit ons Kenniscentrum (ICOON). Al zijn bedrijven en publieke organisaties zoals hogescholen en universiteiten verschillende werelden. De samenwerking wordt wel als lastig ervaren.’

Lees hier het hele interview met Ferry Koster